2006

 

Bilder fra Modellmesse i Tønsberg 25.Mars 06

 

Modellmesse i Tønsberg 25.03.2006

Nok engang har vi beveget østover til Tønsberg. Her var det modellmesse den 25 mars 2006. Øynene ble både store og våte etterhvert som den ene flotte modellen etter den andre viste seg frem.


Ett av flere flotte «dioramaer» som var på messen

2 båter tilhørende medlemmer av
VMBK.
Er ikke helt sikker, men lurer på om ikke dette er modeller av en gammel og en ny type av fergene mellom Horten og Moss.

VMBKvar selvsagt sterkt representert på messen. Her med sitt «diorama» av en havn med frakteskip til.

Flott modelle av en gammel frakteskute av den typen som gikk langs kysten på 50-60 tallet.

Denne er en fryd for øyet. Vi så denne for for første gang på vannet på treffet som fant sted i juni 2006 på Dammen 3 i Tønsberg. Har en meget sinna motor på 12 volt som gjør at den flytter seg med en utrolig hastighet. Den nærmest flyr over vannet. Bygget og eies av et medlem iVMBK

Se på denne fiskeskøyta. Ufattelig bra håndverk.

«Bukken» – en stor og robust slepebåt

Thor står og nyter 2 modeller. Legg spesielt merke til den til venstre. Dette er den samme som bildet lenger opp på siden viser.

 

Bilder fra Nordtjønn April 2006

Nordtjønn April 2006

Endelig har vinteren sluppet taket og isen har smeltet. Vi hadde vår første tur til Nordtjønn i Vågsbygd og nesten alle var samlet til kjøring. Været var mer likt på sommer enn på vår, solen skinte og alle var ivrige etter og få sjøsatt båtene for første kjøretur i år.


Her har vi Georg som sjekker at Arvid har kontroll på radioen.

Her sjøsetter Per og Arvid båtene sine. Per med sin baby som selvsagt heter «PER». En koloss av en slepebåt med alt av utstyr. 1.40 m lang med vekt på over 40 kg.

Noen tilskuere fikk vi også denne flotte vårdagen.

Endelig er båtene i sitt rette element.

Her har vi Wosperen til Ole H som han virkelig har fått fart på. Det som skulle til var 4 blads 40mm messingpropeller, og 9.6 V batteri.

Her ligger KNM Blink og Wosperen og dupper i bølgene. Skala 1:25 lengde ca 1.20 m på begge.

Georg seilte med forholdsvis lite vind som vi ser. Det skal veldig lite vind for at disse båtene skal ha fremdrift, så dette var mer enn nok.

Kystvakta til Arvid fyrer opp vannjet motorene sine.

Vakkert bilde av Wosperen til Ole.

«PER» tøffer avgårde med en ordentlig «dunk dunk» lyd fra skroget som har innebygd høyttaler.

«Kong Harald» på årets første tur. Kapteinen var i så godt humør at han skrudde på musikken som kunne høres innenfra skipet.

Her har vi Arvid`s stolthet. «AZIS» fra Model Slipway. Modellen er utrolig bra bygd, med baugtrustere, flotte detaljer m.m. Skala 1:50.

«AZIS» seiler utover.

Et knippe av båtene samlet. Som vi ser er «PER» ruvende på vannet.

Wosperen gikk tom for strøm og måtte reddes av kystvakta. Arvid mente at en redningslønn i form av 2-3 pils var på sin plass, hvilket han selvsagt fikk 🙂

 

Bilder fra Mjåvann Mai 2006

 

Mjåvann Mai 2006
Hver vår har vi dugnad på det faste kjørevannet vårt-Mjåvann. Her har vi fått et område av kommunen som vi stort sett kan gjøre hva vi vil på. Det er blant annet støpt kai, laget kjøretraseer som er anlagt av naturen m.m


Her er fra venstre: Einar, Arvid, Thor og Georg i en velfortjent pause.

Arvid klargjør seilbåten sin, mens i bakgrunnen sees Georg ved KNM Blink-Storm klasse MTB og KNM Tjeld. I bakgrunnen sees også en steinbrygge som vi laget denne ettermiddagen.

Det blåste til tider litt for mye for seilbåtene så det endte med at George brakk masta på båten sin.


2 flotte eksemplarer fra den Kongelige Norske Marine. KNM Tjeld til venstre-eiet og bygget av Thor Andersen, og KNM Blink eiet og modernisert av Ole H Limann, bygget av Thor Andersen

 

Nordtjønn 23 Mai. 06

Nordtjønn Mai 2006

23 mai 2006 var Arvid, Thor og Ole H på Nordtjønn for å teste ut de 2 siste fartøyene i klubben. Den ene en U-båt fra Robbe, ved navn «U-47»-skala 1:35, som senere er ombygd, og «Bismarck» i skala 1:150


For første gang er u-båten på vann. Den er akkurat satt sammen og mangler som dere ser både farge og detaljer. Dette var en ren testtur.
Båten er ca 1.70 m lang.

I overflatestilling gled den helt lydløst gjennom vannet.

Vi slet litt med å få den til å dykke, men etter å ha justert på blyet i kjølen greide vi det til slutt. Vi hylte av fryd.

Bismarck var utrolig elegant. Alt fungerte utmerket bortsett fra litt støy fra akslingene som senere er blitt rettet. Også denne båten er ca 1.70 lang

Hadde man ikke visst bedre, kunne dette vært et foto tatt av et overvåkingsfly i 1941

Hun seilte som en svane, og brøytet bra med vann.

Thor hadde lurt med seg sin
Tjeld klasse MTB med på turen også.

Her har vi Tjeld på vannet. Man kan trygt si at vi hadde mye «ildkraft» på vannet denne kvelde

 

Besøk av Ralf Diederich med Ubåten KNM «Uthaug» S-304

Besøk av Ralf Diedrich med Ubåten Uthaug S-304

31 Mai hadde vi besøk av Ralf Diederich fra Fredrikstad. Ralf har drevet med radiostyrte modellubåter i 12 år. Ole Helge spurte om Ralf kunne tenke seg og ta en tur til Kristiansand og vise frem ubåten han har brukt mange år på og bygge og som dere ser ut av bildene så har det tatt mange år. Tror ikke jeg lyver når jeg sier at det var mer elektronikk i hans ubåt en det er i alle våre båter tilsammen, helt utrolig.

S-304 Uthaug. Ula-klassen. Ubåten er i scala 1:30 og er 2 meter lang. Bredden er 18 cm og vekt ca 42kg. For og kjøre denne ubåten så har Ralf en radio av typen Graupner MC 16-20, med 21 kanaler.

Her er ubåten trygt plassert i garasjen til Ole H. Ralf tente lanternene til ære for fotografen.

«Alle» ville se på ubåten, så vi gjorde besøket fra Ralf om til en heldagsutflukt med blant annet grilling som endel av agendaen.

Klargjøring av 3 moduler og alt skal passe sammen. Inne i selve båten er det mange kontakter som skal i hverandre for at alt skal fungere.

Lanternene er tent og periskop og antenner er ført opp

KNM «Uthaug» er klar for tokt. Den tyske ubåten U-864 som ligger utenfor Fedje v/Bergen ble senket av HMS «Vanguard» i februar 1945. Dette var første gang i historien at en ubåt senket en annen i underflatestilling. Denne ble etter krigen tatt over av den Norske Marinen og fikk navnet KNM «Uthaug» av ULA klasse. Morsomt sammentreff.KNM «Uthaug» er klar for tokt. Den tyske ubåten U-864 som ligger utenfor Fedje v/Bergen ble senket av HMS «Vanguard» i februar 1945. Dette var første gang i historien at en ubåt senket en annen i underflatestilling. Denne ble etter krigen tatt over av den Norske Marinen og fikk navnet KNM «Uthaug» av ULA klasse. Morsomt sammentreff.

Her ser vi periskopet oppe.
Alle periskop, radarer, antenner osv kan Ralf kjøre opp og ned via radioen.

Her er båten klar for sjøsetting.

Som dere ser, så må det en god del kanaler til får og kjøre denne båten. 21 i alt.

Her har vi Wosper, U-47, Ula-klassen, Tjeld-klassen og Aziz. U-47 og
KNM «Uthaug» kolliderte senere. Heldigvis ble det minimale skader men mye action.

Vi vil rette en stor takk til Ralf Diederich som tok seg turen fra Fredrikstad til Kristiansand for og vise oss ubåten sin. Dagen ble avsluttet med en liten fest hos Arvid med mye godt og drikke

 

Tur til VMBK 16 juni 06

Tur til Tønsberg 16 juni 2006
VMBK arrangerte nok et vellykket treff på dammen 3 i Tønsberg den 16 juni 2006. KMBK stilte mannsterke opp og hadde med seg flere båter. Det var et fantastisk vær denne dagen, dette sammen med stor oppslutning, gjorde at rammene rundt ikke kunne vært bedre. Vi gleder oss til den 17 juni 2007.

Her er 2 MTBèr av henholdsvis Storm og Tjeld klassen klare for å settes på vannet. Ved siden av står «Bugser & Vandbåten» fra Bergen skala modellbåtklubb.

Nok et eksemplar av Storm klassen med dagens desidert mest forseggjorte krybbe.

Taubåten til Per forsøker å gjemme seg i sivet, men «Bismarck» har oppdaget han og lurer seg inn bakfra.

«PER», «Wosperen» og «Bismarck» – alle fra KMBK.

«Smit Rotterdam»,» Per» og «Aciz», har lagt seg pent side om side.

«Kong Harald» ville også være med.

«Bismarck» forsøker å legge til ved siden av «Wosperen».

Trygt forankret.

Det var maaange båter på vannet denne dagen. Tror det ble satt ny rekord i antall RC båter på vannet samtidig.

«Wosperen» til Ole H viser muskler.

Vakkert

VMBK har med seg en transporterbar kai som var populær å bruke.

«Per» og «Bismarck» fant ut at de heller ville være venner.

Pent eller?

Gutta i VMBK har laget seg en artig sak for å sjøsette båtene sine. Noe å tenke på for andre klubber også?

Ralf Diederich besøker oss nok engang i aug. 2006

Ralf kommer tilbake til det blide Sørland

Ralf likte seg så godt hos oss at han tok turen på nytt den 25 august 2006. Nok engang hadde vi et fortreffelig samvær, og koste oss med både kjøring, mat og drikke.